Museu de l’Exili | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu de l’Exili Preservant la memòria
T

El Museu Memorial de l’Exili (MUME) és el primer equipament museístic dedicat a preservar la memòria i el llegat de l’exili republicà provocat per la Guerra Civil espanyola.

Ubicat a la Jonquera, el pas fronterer per on van fugir la major part dels exiliats, el MUME es defineix com un espai per a la memòria, la història i la reflexió crítica. Un projecte que no només es limita a la tasca expositiva sinó que impulsa la recerca històrica i la difusió pedagògica.

La seva exposició permanent presenta el fenomen de l’exili al llarg de la història, posant l’accent en la Guerra Civil i la posterior derrota i retirada republicana. La diàspora a través dels Pirineus camí de França i la sort diversa dels milers de refugiats que van creuar la frontera són un dels punts d’interès de la mostra. La vivència de l’exili i el seu llegat cultural a partir de testimonis i herències documentals completen el discurs expositiu.

Planifica la visita

Què puc fer?

Una àmplia oferta d’exposicions temporals, visites guiades i activitats pedagògiques per al públic escolar, a més de cicles de conferències, rutes i tallers conformen l’oferta d’activitats del MUME.

Serveis
Accessibilitat
Horaris
Preus
Contacte

Museu Memorial de l'Exili
c. Major, 43-47
17700 La Jonquera (Girona)
Tel. (+34) 972556533

Veure localització
On menjar i dormir?