Museu d’història de la immigració de Catalunya | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu d’història de la immigració de Catalunya Un viatge emocional
T
Des del 2004, la Masia de Can Serra de Sant Adrià de Besòs acull el Museu d'història de la immigració de Catalunya (MhiC) que actua com a centre de recerca i difusió de la memòria migratòria de Catalunya. Per fer-ho, el museu ofereix una exposició permanent dividida en tres àmbits que utilitzen recursos museogràfics moderns, interactius i didàctics.

L’àmbit Humans en moviment mostra comportaments històrics dels moviments humans des de la prehistòria fins el segle XX. La visita continua a l’interior d’un antic vagó de tren de mitjans del segle XX: el Sevillano. Aquest espai vol retre homenatge a la generació protagonista de les migracions interiors del segle XX a Catalunya. Es completa amb els testimonis i records dels que en van ser viatgers. L’últim àmbit presenta les migracions del segle XXI, les que tenen lloc en un món globalitzat i en contínua transformació.

El MhiC disposa d’un centre de documentació i recursos. Part del fons són qüestionaris de memòria oral que poden omplir els protagonistes de processos migratoris.

Planifica la visita

Què puc fer?
El MhiC organitza diferents tipus d’activitats culturals relacionades amb el fet migratori i la interculturalitat, així com activitats relacionades amb les exposicions: visites guiades i activitats educatives.
Horaris
Contacte
Museu d'història de la immigració de Catalunya
Carretera de Mataró, 124
08930 Sant Adrià de Besòs (Barcelona)
Tel. (+34) 933812606 Veure localització