Museu Molí paperer de Capellades | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Molí paperer de Capellades Testimoni d’una indústria puntera
T

L’antic Molí de la Vila de Capellades, un dels més importants de Catalunya i de l’Estat, és avui el Museu Molí paperer. La seva missió és doble: per una banda, difondre el patrimoni històric i industrial d’aquesta activitat des del segle XIII i fins a principis del XX; per l’altra, donar continuïtat a l’activitat artesana del paper fet a mà.

Als segles XVIII i XIX un entorn ben comunicat i amb abundància d’aigua van convertir Capellades en capital del paper, amb noms il·lustres com els Soteras, els Romeu, els Guarro, els Serra i els Romaní. L’altíssima qualitat dels seus productes va ser apreciada per clients del país i també per les colònies d’ultramar.

Les eines, maquinària, caràtules, tampons de fusta i diferents varietats de paper exposades al museu són els testimonis d’aquesta tasca industrial. A aquests objectes cal sumar-hi la conservació i nou ús dels edificis dels molins, i nombrosa documentació sobre la tecnologia i l’art del paper.

Integrat a la xarxa del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, durant els darrers anys el Museu Molí paperer s’ha convertit també en punt de trobada de professionals que exploren les possibilitats del paper com a matèria artística.

Planifica la visita

Què puc fer?

-S'organitzen visites guiades per a tot tipus de públic, especialment familiar i escolar.
-Les activitats inclouen cursos i tallers.

Horaris
Preus
Contacte

Museu Molí Paperer de Capellades
C. Pau Casals, 10
08786 Capellades
Tel. (+34) 938012850

Veure localització
On menjar i dormir?

Més informació

Històries del patrimoni

Un molí del segle XVIII

Capellades es va convertir, entre els segles XVIII i XIX, en un dels centres productors de paper més importants del país i el seu "paper de barba" va assolir fama internacional.