Moleta del Remei La residència dels cabdills de la Ilercavònia
Aquest poblat ibèric de la desembocadura de l’Ebre, situat en un puig de la Serra del Montsià, comptava amb uns habitants molt distingits: era l’elit de la tribu dels ilercavons que des d’aquí controlava els excedents d’altres assentaments de la zona i els intercanviava per productes de luxe amb altres pobles de la Mediterrània.
La Moleta del Remei és considerat un gran poblat de la primera edat del ferro i després un assentament iber de llarga durada i importància. De fet, és l’únic poblat del sud de la Ilercavònia ocupat ininterrompudament (del segle VII aC al II aC).
El jaciment compta amb un recinte fortificat amb sistemes defensius monumentals, muralles amb torres i bastions que no tenen finalitat militar. I és que eren un element de prestigi que indicava l’estatus dels habitants del poblat. Al seu interior s’han identificat carrers de circumval·lació i gairebé tots els habitatges estan adossats a la muralla. S’han localitzat tres edificis que podrien tenir funció de culte, on s’han trobat inhumacions infantils.
Planifica la visita
Què puc fer?
Després de visitar el poblat ibèric pots apropar-te al Centre d’Interpretació (a la casa O’Connor d’Alcanar) on s’exposen els materials trobats del jaciment.
El jaciment forma part de la Ruta dels Ibers.