Jardins de Cap Roig | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Jardins de Cap Roig El somni de Dorothy Webster
El 1927, el coronel tsarista exiliat Nicolai Woevodsky i la seva esposa Dorothy Webster, aristòcrata anglesa afeccionada a la decoració, buscaven un lloc paradisíac en el Mediterrani on establir-se. Prop de Calella de Palafrugell, sobre un penya-segat del cap Roig, van construir-hi un castell que els lligaria a aquest indret la resta de la seva vida (fins i tot van demanar ser-hi enterrats). L’edifici estava envoltat per un idíl·lic jardí botànic, considerat un dels més importants del Mediterrani.

El propi Nicolai va dissenyar la mansió, d’estil neomedieval (imitant el monestir de Poblet), que es va començar a construir el 1931 i es va acabar el 1975. Popularment es coneix com “Cal Rus” per l’origen del seu propietari. Tot i així, el matrimoni va viure sempre a la finca que dóna a l’accés al jardí botànic. Aquest és el principal llegat de Dorothy Webster. Ella i un equip de jardiners de la zona es van encarregar de condicionar les 7 hectàrees de terreny per poder plantar-hi diferents espècies. Al 1935 eren més de 500 entre flora mediterrània, tropical i subtropical.

Quan el matrimoni va morir, la finca va passar a la Fundació Caixa Girona i després a l’Obra Social “la Caixa”, que ha convertit el terreny en un parc d’escultures d’artistes contemporanis amb obres de Jorge Oteiza, Jaume Plensa o Xavier Corberó. Cada estiu aquests jardins acullen un prestigiós cicle de concerts: el Festival Jardins de Cap Roig.

Planifica la visita

Què puc fer?
Durant la visita al jardí botànic acosta’t al castell. Hi podràs veure alguns elements gòtics i antics aprofitats per a la construcció. Gaudeix també de les vistes privilegiades a la cala d’en Massoni. Aquí és on Dorothy Webster baixava a nedar i prendre el sol, cosa que li ha valgut el sobrenom de “Banyera de la Russa”.

Serveis
Lloguer d'espais
Horaris

D’abril a setembre, de 10 a 20 h.
D’octubre a març, de 10 a 18 h.
Gener i febrer, dissabtes i diumenges, de 10 a 18 h.
Els dies de Festival, tancat a partir de les 16 h.
Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat. 1 hora abans de tancar no es permet l’entrada.
 

Preus
Entrada general: 7 €
 
Entrada reduïda: 3 €
Jubilats, socis del TR3SC, universitaris sense Carnet Jove i grups a partir de 15 persones.
 
Entrada gratuïta
Clients de CaixaBank, membres de la targeta ICOM, socis d’Amics dels Museus, menors de 16 anys, empleats (fins a 6 persones), escoles i centres escolars, titulars del Carnet Jove, socis del Club Super3, periodistes, professors i universitaris amb Carnet Jove.
 
Visites guiades
Escoles: 25 €
Públic general (a partir de 16 anys): 2 €
Clients de CaixaBank: 1 €
 
Compra la teva entrada
Contacte
Camí del Rus, s/n
17210 Calella de Palafrugell
​Palafrugell – Mont-ras
Tel. (+34) 972 61 45 82

 
Veure localització
On menjar i dormir?