Museu Comarcal de Manresa | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya
Museu Comarcal de Manresa Miscel·lània artística
T
Des de troballes arqueològiques del neolític o l’època romana, fins a pintures contemporànies, passant per talles barroques o pintures modernes. El Museu Comarcal de Manresa és de temàtica pluridisciplinar i les col·leccions que s’hi exposen se centren en l’art i la història de Manresa, el Bages i Catalunya.

Parteix d’un projecte de l’any 1896, tot i que a finals dels anys 70 es va constituir tal com el coneixem actualment. Ubicat a l'antic Col·legi de Sant Ignasi des de 1940, el museu es troba dins de la zona d’influència d’Ignasi de Loiola, a prop de la Cova de Sant Ignasi i de l'església gòtica de Santa Maria (La Seu). L'edifici és un gran casal bastit al voltant d’un pati neoclàssic.

Durant el recorregut el visitant es trobarà amb objectes arqueològics que van des del neolític fins a la romanització, una col·lecció de ceràmica medieval decorada en verd i morat del segle XIV o talles policromades barroques dels segles XVII i XVIII. El 2014 es va inaugurar un espai dedicat a Antoni Viladomat i Manalt, gràcies al dipòsit de 12 d’obres cedides pel MNAC.

Mereix aturar-se a l’espai d'art modern i contemporani on es troba un important fons de diorames i pintures de Josep Mestres Cabanes, escenògraf del Gran Teatre del Liceu, i pintures i gravats d'Alfred Figueras. Es dedica una sala a les obres artístiques de la Fundació Arts Garriga-Mir.

El Museu compta també amb un mòdul multisensorial anomenat "La Mirada Tàctil", un espai d'interpretació tàctil per fer el màxim d’accessible la visita.

Planifica la visita

Què puc fer?
No et perdis els tallers didàctics i les visites guiades per treure tot el suc al museu. I si encara en vols més, pots participar en els itineraris a la ciutat i els joc de rol.
Horaris
Dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h; diumenges, de 10 a 14 h; de dimarts a divendres, visites concertades. 
 
Tancat: els dilluns no festius, 1 i 6 de gener, 1 de maig, Divendres Sant, 25 i 26 de desembre.
 
Altres festius, consulteu horaris.
Preus
Tarifa general: 3,00 €
 
Tarifa gratuïta: els primers diumenges de mes i les festes locals, jubilats i menors de fins a 16 anys
 
Consulteu altres tarifes.
Contacte
Via de Sant Ignasi, 40
08241 Manresa  
(Bages)
+34 938 741 155
Veure localització