El patrimoni cultural celebra la Diada Nacional de Catalunya amb portes obertes arreu del territori | Patrimoni Cultural. Generalitat de Catalunya

Actualitat1. Castell de Cardona. Imatge: Jordi Play
2. Castell de Claramunt. Imatge: Jordi Play
3. Museu d'Història de Catalunya. Imatge: Pepo Segura
4. Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries

El patrimoni cultural celebra la Diada Nacional de Catalunya amb portes obertes arreu del territori

L’onze de setembre, museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya conviden a la ciutadania a gaudir del patrimoni cultural català 06.09.2022
El diumenge 11 de setembre, diversos museus, monuments i jaciments d’arreu del territori celebren la Diada Nacional de Catalunya oferint una jornada de portes obertes a la ciutadania.
 
Coincidint amb la Diada, el Museu d’Arqueologia de Catalunya estrena la innovadora experiència “Història submergida. L’escape room”. Una activitat al voltant de l’exposició “Naufragis. Història submergida” en què es fusionen l’audioguia, el misteri i l’emoció d’un joc d’escapada en una sola activitat. L’onze de setembre serà també l’últim dia per poder visitar l’exposició “Postectura. La construcció del demà” al Museu d’Art de Girona.
 
Al Vallès Occidental es podrà gaudir de les portes obertes al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, que oferirà una audició amb el seu carilló a càrrec del carillonista Blai Ciurana. A la Catalunya Central, monuments com el castell de Cardona, la Casa Museu Rafael de Casanovas o la Casa Museu Prat de la Riba i el conjunt monumental d’Olèrdola. A Barcelona ciutat, es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Història de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.
 
A les comarques de Girona es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Art de Girona i les seus d’Empúries, Girona i Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Quan a monuments, es podrà gaudir de la visita gratuïta a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran i el Monestir de Sant Pere de Rodes.
 
Pel que fa a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, obriran les seves portes gratuïtament les diverses seus del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, així com el Reial Monestir de Santes Creus, la Cartoixa d’Escaladei o el Castell de Miravet. També cal destacar les portes obertes a espais patrimonials de les comarques de les Terres de Lleida i Aran, com el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig o el Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul. També al Castell de Claramunt.

Entra a l'agenda web de patrimoni.gencat i consulta d'altres propostes amb motiu de la Diada 2022, com les portes obertes al Palau de la Generalitat, al Parlament de Catalunya o a la Seu Vella de Lleida. També activitats com les que organitza El Born Centre de Cultura i Memòria o el Museu Comarcal de Cervera.